Vara Tjanster

Syti Plåt utför alla typer av takomläggning med omsorg och nogrannhet.

 

Byte av takpannor

Efter ca 30 år är det dags att lägga om ditt tak. När underlagspappen är torr och trasig är risken för läckage hög och det är dags för omläggning. Tegelpannor kan ibland återanvändas medan betongpannor i regel byts ut mot nya. Vi använder oss av betongpannor från Benders och tegelpannor från Monier.

 

Takplåt

Takplåt är ett billigt och slitstarkt alternativ till takpannor som oftast används till uthus, ladugårdar eller industrilokaler. Idag finns dock vackra tegelimitationer för villor. Vi hjälper er att välja rätt plåt med rätt kvalitet för er fastighet. Syti Plåt utför även bandtäckning.

 

Eternit

Eternit var tidigare ett populärt takmaterial som numera är förbjudet eftersom det innehåller det hälsovådliga ämnet asbest. Att byta ut eternit är farligt och kräver speciell kunskap. Syti Plåt har certifikat för eternithantering. En del vill bygga in sitt eternittak, vi rekomenderar att ta bort det helt och hålett för att undvika framtida hälsorisker.

 

Papptak

Papptak är ett bekvämt material för garagetak, bodar och villor med flatatak. Att pappen är uttjänt ser man på att den börjar få bubblor och vågor. Svetsfogen kan släppa i kanterna och sålunda ge upphov till läckage. Sity Plåt använder den bästa ytpappen med längsta hållbarhet och motståndskraft. Sity Plåt har certifikat för heta arbeten.

 

Lättare Takrenovering

Oavsett om ditt tak är tillverkat av plåt, papp, betong eller eternit kommer det utsättas för slitage med tiden. Att reparera ett tak med några år på nacken behöver inte alltid innebära en totalrenovering. Vi slipar, grundar och målar om ert plåttak. Vi målar även era vindskivor och takkupor m.m.